Обикновено режисьорите правят всичко възможно, за да накарат актьорите да изглеждат като

...
Обикновено режисьорите правят всичко възможно, за да накарат актьорите да изглеждат като
Коментари Харесай

14 актьори, чиято реална височина е напълно различна от това, как са изобразени във филмите

Обикновено режисьорите правят всичко допустимо, за да накарат актьорите да наподобяват като героите, които изобразяват. Някои артисти би трябвало да боядисват косите си, други би трябвало да работят върху акцента си или да упражняват във фитнеса с месеци. И от време на време се оказва, че би трябвало да играят воин, който е доста по-нисък или по-висок от тях. И в случай че това е по този начин, основателите на филми би трябвало да употребяват разнообразни трикове, с цел да реализиран нужния резултат.

Кристен Стюарт

IMPRINT ENTERTAINMENT / MAVERICK FILMS / SUMMIT ENTERTAINMENT / East News

Бела Суон и Едуард Кълън от филмовата поредност „ Здрач “ се трансфораха в емблематична двойка. Изглеждат толкоз добре дружно: той е висок, а тя е малко по-ниска. Но в реалност разликата във височината сред двамата артисти е доста по-голяма. Кристен е висока 165см, до момента в който Робърт е 185см висок.

Джилиан Андерсън

20thCentFox / Courtesy Everett Collection / East News, PictureGroup / Sipa USA / East News

Височината на Дейвид Духовни е 183см. Така че не е чудно, че неговата екранна партньорка трябваше да наподобява по-висока, в сравнение с е в реалност (160см). Според Андерсън, когато героите им влязат в стая и покажат значките си, тя трябваше да стъпи на нещо, тъй че тя и Дейвид да са на едно равнище и апропо, тя един път се обърна към камерата, не помни, че стои на кутия и падна от нея.

Джош Хътчерсън

© The Hunger Games: Catching Fire / Lionsgate and co-producers, Gilbert Flores / Broadimage / EAST NEWS

Изглежда, че виновните за основаването на Игрите на глада са съумели да прикрият разликата във височината сред двамата основни артисти, тъй като Джош Хътчерсън е доста по-нисък от колежката си Дженифър Лорънс. Той е 165см, а тя е 175см. Джош, обаче, изцяло приема това да бъде дребничък и даже се майтапи с това.

Даниел Радклиф

© Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 / Warner Bros. and co-producers, AFP / East News

Това е още един образец за това по какъв начин основателите на филми са съумели да понижат разликата във височината сред актьорите до най-малко. В действителния живот Даниел Радклиф е доста по-нисък от Ема Уотсън и Рупърт Гринт. Но според Радклиф височината му не му е попречила да изгради успешна кариера. Например Том Круз или Дъстин Хофман също са ниски, само че са страхотни артисти и имат изключителни кариери.

Роби Колтрейн

© Harry Potter and the Chamber of Secrets / Warner Bros. Pictures and co-producers

В книгите Хагрид е два пъти по-висок от елементарния човек. Но макар че артистът, който изигра този воин, беше много висок (185см), той не беше задоволително висок. Веднъж режисьорът на първите 2 кино лентата за Хари Потър даже се оплака, че желае Хагрид да бъде по-голям, само че те нямаха запаси или пари, с цел да основат CGI версия на Хагрид. Затова използваха състезател на ръгби в великански костюм на Хагрид, който работеше в необятните фрагменти.

Робърт Дауни Джуниър

© Iron Man / Marvel Studios

Във кино лентата „ Железният човек “ Тони Старк е по-висок от асистентката си, само че в действителния живот Робърт Дауни Джуниър е висок 172см, а Гуинет Полтроу е 175см. Освен това тя постоянно носи високи токчета във кино лентата.

Mayer / face to face / FaceToFace / REPORTER / East News

Така че основателите на кино лентата трябваше да положат известни старания, с цел да създадат Робърт да наподобява по-висок от колежката си. В последна сметка Робърт трябваше да носи обувки с ток. Между другото, споделят, че артистът е трябвало да употребява този трик и до момента в който е снимал „ Шерлок Хоумс “ на Гай Ричи.

Ингрид Бергман

© Casablanca / Warner Bros. and co-producers

Ако гледате кино лентата Казабланка деликатно, може да забележите, че разликата във височината сред актьорите Хъмфри Богарт и Ингрид Бергман се трансформира по време на кино лентата. Създателите на кино лентата направиха всичко допустимо да скрият обстоятелството, че Ингрид е по-висока от сътрудника си. И по този начин, с цел да сътвори илюзията, че е противоположното, режисьорът накара Богарт да стои на кутии или да седне на възглавници, а в някои подиуми той накара Бергман да се прегърби.

Вин Дизел

© Fast & Furious 7 / Universal Pictures and co-producers

Според таблоидите има омраза сред Вин Дизел и Дуейн Джонсън. И вследствие на това те отхвърлят да се появят дружно на снимачната площадка. Но техните взаимни подиуми в шестия и седмия филм от франчайза „ Бързи и гневни “ трябваше да бъдат снимани по някакъв метод. И това е, което основателите на филми измислиха: те взеха решение да снимат актьорите поотделно и по-късно да ги комбинират дружно в постпродукцията. Поне по този начин се пробват да обяснят сцените, в които двамата артисти наподобяват в действителност необичайно дружно. Дизел, да вземем за пример, се извисява над Джонсън на екрана. Носят се клюки, че са се пробвали да създадат Вин да наподобява по-висок, в сравнение с е в реалност. Възможно е същите трикове да са употребявани, когато Дизел играе против Джон Сина, тъй като Вин наподобява прекомерно висок до Джон. За ваша информация: Дизел е 180см, Дуейн Джонсън е 196см, а Джон Сина е 185см.

Майкъл Кларк Дънкан

© The Green Mile / Warner Bros. and co-producers

Във кино лентата „ Зелената миля “ Майкъл Кларк Дънкан изглеждаше като колос спрямо другите артисти. В реалност той беше единствено 4-5см по-висок от Дейвид Морз. Също по този начин не можем да кажем, че Дънкан е бил доста по-висок от Том Ханкс. Дънкан беше 196см, Ханкс е 183см, а Морз е 192см. За да основат заблуда, че Дънкан е доста висок, режисьорите са употребявали разнообразни трикове. Например, леглото на Кофи е направено по-късо, с цел да може артистът да наподобява като колос върху него. Същият трик беше употребен и при други мебели.

Скарлет Йохансон

© Captain America: The Winter Soldier / Marvel Studios and co-producers, Gilbert Flores / Broadimage / East News

Много герои на Marvel трябваше да преминат през физически трансформации в цялата история. Капитан Америка, да вземем за пример, беше показан невисок и слаб, преди да се трансформира в супергерой, и това беше направено благодарение на компютърна графика. А колежката на Крис Еванс Скарлет Йохансон трябваше да стане по-висока, с цел да наподобява добре, когато играе против него. Тя е 160см висока, до момента в който Евънс е 183см.

Том Харди

© The Dark Knight Rises / Warner Bros. and co-producers, Jon Furniss / Invision / AP / East News

За да изобрази злодея Бейн във кино лентата Черният рицар: Възраждането, Том Харди трябваше да работи интензивно във фитнеса и да се научи да употребява специфична гласова кутия, която е проектирана да го кара да звучи по-зловещо. Освен това той беше изработен по-висок, с цел да наподобява по-добре до Крисчън Бейл. Харди трябваше да носи високи обувки с платформи, високи към 8см.

Invision / Invision / East News

За ваша информация: Харди е 175см, а Бейл е 183см.

Майли Сайръс

© The Last Song / Touchstone Pictures and co-producers, VALERIE MACON / AFP / East News

Във кино лентата „ Последната ария “ Майли Сайръс е по-ниска от сътрудника си Лиам Хемсуърт, само че въпреки всичко разликата не е толкоз огромна, колкото е в действителния живот. В действителност разликата е съвсем 30см, тъй като Майли е 165см, а Лиъм е 193см.

Аманда Сейфрид

© In Time / New Regency Productions and co-producers

Друго звездно дуо с огромна разлика във височината е Аманда Сейфрид (160см) и Джъстин Тимбърлейк (179см). Докато снимаше кино лентата In Time, актрисата трябваше да носи високи токчета, даже по време на подиуми с борба и гонене. В в изявление тя разкри, че в действителност е носила каскадьорски токчета, които са по-къси от елементарните дизайнерски токчета. Все отново за нея беше в действителност предизвикателство да тича с тях.

Рийз Уидърспун

face to face / Reporter / East News, BEHAR ANTHONY / SIPA / East News

Когато таблоидите пишат за ниски звезди, те нормално загатват Рийз Уидърспуун, която е 156см. Във кино лентата Water for Elephants тя взе участие с Робърт Патинсън. И режисьорите са свършили чудесна работа, тъй като огромната разлика във височината сред актьорите е съвсем неосезаем (Патинсън е висок 185см).

Източник: aia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР